CNC-draaiproces en analyse

- 2022-02-21-

CNC-draaiproces en analyse


Procesanalyse is de pre-procesvoorbereiding voor hardware CNC-draaien. Of het proces redelijk is of niet, heeft een belangrijke invloed op de latere programmering, de bewerkingskracht van de werktuigmachine en de bewerkingsnauwkeurigheid van de onderdelen. Om een ​​redelijk en bruikbaar bewerkingsprogramma samen te stellen, moet de programmeur niet alleen het werkingsprincipe, de functionele kenmerken en de structuur van de CNC-draaibank begrijpen. Beheers de programmeertaal en het programmeerformaat, en beheers ook de werkstukverwerkingstechnologie, bepaal de redelijke snijhoeveelheid en selecteer correct het gereedschap en de werkstukklemmethode. Daarom moeten we de algemene procesrichtlijnen volgen en de kenmerken van CNC-draaibanken combineren om het CNC-draaiproces van de verwerking van hardwareonderdelen in detail te analyseren. De belangrijkste inhoud van de analyse omvat: analyse van de verwerkingsvereisten en rationaliteit van de onderdelen volgens de verwerkingstekeningen; het afleiden van de klemmethode van de werkstukken op de CNC-draaibank; Voorbereidingen zoals: selectie van gereedschappen, opspanningen en snijhoeveelheden, etc.

De analyse van de onderdeeltekening is de primaire taak van het formuleren van het CNC-draaiproces. Voer voornamelijk de analyse uit van de schaalmarkeringsmethode, de analyse van algemene geometrische elementen en de analyse van precisie en technische vereisten. Bovendien moet de rationaliteit van de onderdeelstructuur en verwerkingsvereisten worden geanalyseerd en moet de procesbenchmark worden geselecteerd.


Het CNC-draaiproces van Tongyang CNC is onderverdeeld in de volgende stappen:
1. Analyse van de schaaletiketteringsmethode
De schaalmarkeringsmethode op de onderdeeltekening moet worden gebruikt voor de verwerkingskenmerken van de CNC-draaibank en de schaal moet worden gemarkeerd met hetzelfde datum of direct de coördinatenschaal geven. Deze markeermethode is niet alleen handig voor programmeren, maar ook bevorderlijk voor de consistentie van ontwerpbasis, procesbasis, meetbasis en programmeeroorsprong. Als er geen consistente ontwerpbasis is voor de afmetingen in alle richtingen op de onderdeeltekening, kan worden overwogen om een ​​consistente procesbasis te kiezen zonder de nauwkeurigheid van het onderdeel te beïnvloeden. Berekening transformeert elke schaal om programmeerberekeningen te vereenvoudigen.
2. Vat de analyse van geometrische elementen samen
Bij handmatige programmering worden de coördinaten van elk knooppunt berekend. Alle geometrische elementen van de onderdeelomtrek worden gedefinieerd tijdens de automatische programmering. Daarom is het bij het analyseren van de onderdeeltekening noodzakelijk om te analyseren of de gegeven voorwaarden van de geometrische elementen voldoende zijn.
3. Analyse van precisie- en vaardigheidsvereisten
Analyse van de nauwkeurigheid en vaardigheden van de te verwerken onderdelen is een belangrijk onderdeel van de procesanalyse van de onderdelen. Alleen op basis van analyse van de maatnauwkeurigheid en oppervlakteruwheid van de onderdelen kunnen de verwerkingsmethoden, klemmethoden, gereedschappen en snijhoeveelheden correct en redelijk worden geselecteerd. Wacht. De belangrijkste inhoud ervan omvat: of de analysenauwkeurigheid en verschillende technische vereisten voor harde indexen volledig en redelijk zijn; of de CNC-draaibewerkingsnauwkeurigheidstolerantie van het proces voldoet aan de tekeningvereisten, zo niet, dan moeten andere verwerkingsmethoden worden toegepast om dit goed te maken. Laat tegelijkertijd ruimte voor volgende processen; voor het oppervlak met positionele nauwkeurigheidsvereisten op de tekening, moet het in één klemming worden voltooid; voor het oppervlak met hoge eisen aan de oppervlakteruwheid, moet het met een constante lineaire snelheid worden gesneden (let op: in het draaiende eindvlak moet het maximale spiltoerental worden beperkt).