Hoe de temperatuur te regelen tijdens het spuitgieten?

- 2021-06-21-

Hoe de temperatuur te regelen tijdens het spuitgieten?

1.Cilindertemperatuur: De temperatuur die tijdens het spuitgietproces moet worden gecontroleerd, omvat de temperatuur van de cilinder, de temperatuur van het mondstuk en de temperatuur van de mal. De eerste twee temperaturen hebben vooral invloed op de plastificatie en vloei van de kunststof, terwijl de laatste temperatuur vooral de vloei en koeling van de kunststof beïnvloedt. Elke kunststof heeft een andere aanvoertemperatuur. Voor hetzelfde plastic zijn, vanwege verschillende bronnen of kwaliteiten, de stroomtemperatuur en de ontledingstemperatuur verschillend. Dit komt door het verschil in gemiddeld molecuulgewicht en molecuulgewichtsverdeling. Kunststoffen in verschillende soorten injectie Het plastificeerproces in de machine is ook anders, dus de temperatuur van het vat is ook anders.
2. Nozzle-temperatuur: de temperatuur van de nozzle is meestal iets lager dan de maximale temperatuur van het vat. Dit is om het "speekselverschijnsel" te voorkomen dat kan optreden in het rechte mondstuk van het gesmolten materiaal. De temperatuur van het mondstuk mag niet te laag zijn, anders zal het de voortijdige stolling van de smelt veroorzaken en het mondstuk blokkeren, of de prestatie van het product zal worden beïnvloed door de voortijdige stolling van het materiaal dat in de holte wordt geïnjecteerd.
3. Vormtemperatuur: de vormtemperatuur heeft een grote invloed op de interne prestaties en de schijnbare kwaliteit van het product. De temperatuur van de matrijs hangt af van de kristalliniteit van de kunststof, de grootte en structuur van het product, prestatie-eisen en andere procesomstandigheden (smelttemperatuur, injectiesnelheid en injectiedruk, vormcyclus, enz.).