Wat zijn de voordelen van het kiezen van vijfassige cnc-bewerking?

- 2021-06-09-

Wat zijn de voordelen van het kiezen van vijfassige cnc-bewerking?

1. Verleng de levensduur van rekwisieten en componenten

Meerdere snijlagen kunnen het bovenoppervlak van de waaier en de verschillende delen van het blad nauwkeurig verdelen. Door de functie van meerdere snijlagen kan het pad van het mesgereedschap worden verdeeld in boven, midden en onder. Deze onderdelen kunnen onafhankelijk worden aangestuurd en vervolgens naadloos worden gemengd in verschillende snijbewerkingen. tussen. Dankzij de ondersteuning van meerdere snijlagen voor de vijfassige bewerking van de rubberen mal kan het blad worden gesegmenteerd om de bewerking van het waaieroppervlak te optimaliseren. Het conische vatgereedschap ondersteunt de waaierbewerking en de bewerkingssnelheid van het oppervlak wordt vergeleken met de afwerking met een bolvormige vingerfrees. Het kan met meer dan de helft worden verhoogd en heeft een betere oppervlakteafwerking en een langere standtijd.

2. Nauwkeurige controle:


Dankzij de aangepaste bewerkingstoeslag kan de vijfassige verwerking van de rubberen mal de toeslag op het blad aanpassen om de toeslag nauwkeurig te regelen in het semi-nabewerkings- of eindafwerkingsproces. Deze geavanceerde functie wordt gebruikt voor strikte tolerantie-eisen. Voor fabrikanten van vliegtuigmotoren in China kan de vijfassige bewerking van de rubberen mal met gegarandeerde kwaliteit een zeer nauwkeurige bewerking bereiken en kan de vervorming van dunne bladen tijdens het snijproces flexibel worden gecompenseerd.

3. Biedt een hogere bezettingsgraad van werktuigmachines

Niet alle vijfassige CNC-bewerkingen worden uitgevoerd op een vijfassig bewerkingscentrum, vooral voor grotere ronde behuizingen, assen en andere moeilijk te bewerken onderdelen. Vijfassige CNC-bewerking in een draai-freescentrum is een effectieve methode. Draaifrezen is een technologie die wordt gebruikt om ronde of conische oppervlakken met speciale modelkenmerken te bewerken. Deze bewerkingen kunnen verschillende gereedschappen gebruiken om het snijwerk soepel te voltooien. Dit maakt het draai-freescomplex een ideale oplossing voor voorbewerken en afwerken. De vijfassige bewerking van rubberen mallen, die erg populair is bij klanten, heeft goede oppervlaktetoleranties en precisie.

Bovendien kan vijfassige cnc-bewerking onafhankelijk in verschillende situaties worden gepositioneerd. Volgens insiders uit de industrie is de positionering van het gereedschap de belangrijkste factor om onderdelen met hoge precisie te verwerken, en de vijfassige verwerking van rubberen mallen vereist geen hoge verwerkingsomstandigheden. Volgens de latere statistieken blijkt dat de verwerkingskosten zelfs lager zijn dan die van gewone verwerkingsmethoden.