Zeven uitdagingen bij de verwerking van spuitgietmatrijzen

- 2023-05-08-

Zeven uitdagingen bij de verwerking van spuitgietmatrijzen

Er zijn vaak verschillende problemen bij het spuitgieten. Wat zijn de algemene problemen die optreden bij het spuitgieten?

Ten eerste, de grootte, plastic materialen hebben krimp, schimmelgrootte om de materiaalkrimp te vermenigvuldigen.

Ten tweede moet het ontwerp van het stroomkanaal redelijk en evenwichtig zijn en moet de uitlaat goed zijn uitgevoerd.

Ten derde is het vliegende model niet goed en zal het product een sjaal hebben.

Ten vierde, in termen van het uitwerpen van de vorm, of de helling van de vorm van de vorm voldoende is, het polijsten van het oppervlak goed is, de opstelling van de vingerhoeden redelijk moet zijn en de slag van de schuine bovenste rij voldoende moet zijn.

Ten vijfde of het koelwaterkanaal de mal snel en gelijkmatig kan afkoelen.

Ten zesde is de grootte van de lijminlaat geschikt, te groot om de productscheiding moeilijk te maken, te kleine rubberen onderdelen zijn niet voldoende.

Ten zevende mag de montagematrijs niet minder slecht uitgeruste onderdelen zijn, en moet de beweging tussen de modules soepel zijn.

Met welke aspecten moet rekening worden gehouden bij het ontwerp van spuitgietmatrijzen?

Bij de verwerking van spuitgietmatrijzen is het ontwerp van spuitgietmatrijzen een belangrijke schakel, en de belangrijkste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden zijn als volgt:

1. Gezien de proceskenmerken van kunststofgrondstoffen, kunnen de vormprestaties en de typeselectie van de spuitgietmachine van invloed zijn op de vormkwaliteit. Daarom moeten overeenkomstige maatregelen worden genomen in het ontwerpproces van de spuitgietmatrijs.

2. Om rekening te houden met de plastic onderdelen op de geleidingsvereisten van de spuitgietmatrijs, is een redelijk ontwerp van de geleidingsstructuur ook erg belangrijk, en moet ook de werkgrootte van de gegoten onderdelen worden berekend, omdat de spuitgietmatrijs algehele sterkte en stijfheid vereist.

3, gezien de vereisten van matrijsproeven en matrijsreparatie, zijn matrijsontwerp en -productie nauw verwant aan matrijsverwerking, het succes of falen van de verwerking van grondstoffen hangt in het algemeen af ​​van de kwaliteit van matrijsproductie, en plastic matrijsproducten worden op de juiste manier hierboven vastgesteld drie stappen omvatten in principe de essentie van het spuitgietontwerp, omdat deze punten verband houden met de kwaliteit van de spuitgietverwerking.

In veel gevallen zal de hardware-matrijsverwerking ook de verwerkingsfouten weerspiegelen, wat resulteert in een afname van de matrijsprestaties. Hoe kunnen we de verwerkingsfouten in Changzhou-matrijzen verminderen?

1, redelijke selectie en trimmen van de slijpschijf, het gebruik van witte korundslijpschijf is beter, de prestaties zijn hard en bros, en gemakkelijk om nieuwe snijkant te produceren, dus de snijkracht is klein, de slijpwarmte is klein, het gebruik van gemiddelde deeltjesgrootte in de deeltjesgrootte, zoals 46 ~ 60 mesh is beter, in de hardheid van de slijpschijf met medium zacht en zacht (ZR1, ZR2 en R1, R2), dat wil zeggen grove korrelgrootte, slijpschijf met lage hardheid Goede zelfexcitatie kan de snijwarmte verminderen. Fijn slijpen bij het kiezen van de juiste slijpschijf is erg belangrijk, voor de toestand van vormstaal met hoog vanadium en hoog molybdeen is de selectie van GD eenkristalkorundslijpschijf geschikter, bij het verwerken van gecementeerd carbide, hardheid van hoge materialen, prioriteit gebruik van organische diamantslijpschijf voor bindmiddel, organische bindmiddelslijpschijf zelfslijpend goed, slijpen van werkstukruwheid tot Ra0,2 μm, de laatste jaren, met de toepassing van nieuwe materialen, vertoont CBN-slijpschijf (kubieke boornitride) een zeer goed verwerkingseffect Bij CNC-vormslijpmachines, coördinatenslijpmachines, CNC-afwerking van interne en externe cilindrische slijpmachines is het effect beter dan bij andere soorten slijpstenen. Let tijdens het slijpproces op het tijdig trimmen van de slijpschijf, houd de slijpschijf scherp, wanneer de slijpschijf gepassiveerd is, zal deze uitglijden en op het oppervlak van het werkstuk drukken, waardoor brandwonden op het oppervlak van het werkstuk ontstaan ​​en de sterkte wordt verminderd .

2. Rationeel gebruik van koelsmeermiddel, speelt de drie belangrijkste rollen van koeling, wassen en smering, houdt de koelsmering schoon, om de slijpwarmte binnen het toegestane bereik te controleren om de thermische vervorming van het werkstuk te voorkomen. Verbeter de koelomstandigheden tijdens het slijpen, zoals in olie ondergedompelde of intern gekoelde slijpstenen. De snijvloeistof wordt in het midden van de slijpschijf gebracht en de snijvloeistof kan direct het slijpgebied binnendringen, waardoor een effectief koeleffect wordt uitgeoefend en brandwonden op het oppervlak van het werkstuk worden voorkomen.

3. Verminder de afschrikspanning na warmtebehandeling tot de laagste limiet, omdat de afschrikspanning en de netwerkcarbonisatiestructuur onder invloed van de slijpkracht de structuur faseverandering veroorzaken, wat zeer gemakkelijk scheuren in het werkstuk veroorzaakt. Voor matrijzen met hoge precisie moet, om de restspanning van het slijpen te elimineren, na het slijpen een verouderingsbehandeling bij lage temperatuur worden uitgevoerd om de taaiheid te verbeteren.

4. Om de slijpspanning te elimineren, kan de mal ook gedurende 1,5 minuut worden ondergedompeld in een zoutbad van 260 ~ 315 ° C en vervolgens worden afgekoeld in olie van 30 ° C, zodat de hardheid kan worden verminderd met 1 HRC en de restspanning kan met 40% ~ 65% worden verminderd.

5. Let bij het nauwkeurig slijpen van precisievormen met een maattolerantie van 0,01 mm op de invloed van de omgevingstemperatuur en vereist slijpen bij constante temperatuur. Uit de berekening blijkt dat stalen onderdelen van 300 mm lang, wanneer het temperatuurverschil 3 °C bedraagt, het materiaal een verandering heeft van ongeveer 10,8 μm (10,8 = 1,2 x 3 x 3, en de vervorming per 100 mm 1,2 μm is). °C), en bij elk afwerkingsproces moet ten volle rekening worden gehouden met de invloed van deze factor.

6. Elektrolytisch slijpen wordt gebruikt om de nauwkeurigheid van de matrijsproductie en de oppervlaktekwaliteit te verbeteren. Bij elektrolytisch slijpen schraapt het slijpwiel de oxidefilm af: in plaats van het metaal te slijpen, is de slijpkracht dus klein, is de slijpwarmte ook klein en zullen er geen slijpbramen, scheuren, brandwonden en andere verschijnselen optreden, en de algemene oppervlakteruwheid kan beter zijn dan Ra0,16μm; bovendien is de slijtage van de slijpschijf klein, zoals bij het slijpen van gecementeerd carbide, de slijtage van de siliciumcarbide slijpschijf bedraagt ​​ongeveer 400% ~ 600% van het gewicht van het gemalen carbide, bij het slijpen met elektrolyse is de slijtagehoeveelheid van de slijpschijf is slechts 50% ~ 100% van de slijphoeveelheid gecementeerd carbide.

7. Selecteer redelijkerwijs de maalhoeveelheid en gebruik de fijne maalmethode met een kleine radiale voeding of zelfs fijn malen. Als de radiale voeding en de snelheid van de slijpschijf op de juiste manier worden verlaagd en de axiale voeding wordt vergroot, wordt het contactoppervlak tussen de slijpschijf en het werkstuk verkleind en worden de omstandigheden voor warmteafvoer verbeterd, om de stijging van de oppervlaktetemperatuur effectief te controleren .